Rosca de reyes

Rosca de reyes  არის ტრადიციული ესპანური დესერტი შობის დღესასწაულისთვის. დესერტს სიმბოლური დატვირთვაც აქვს -  ვისაც მასში ჩატანებული პატარა საჩუქარი შეხვდება, მისთვის მომავალი წელი ყველაზე იღბლიანი და ბედნიერი იქნება.

 "კარმენი" გთავაზობთ Rosca de reyes - ის  მომზადების წესს.

შემადგენლობა:
350 გრ - ფქვილი.
25 გრ - დროჟი (გახსნილი).
130 გრ - რძე.
100 გრ - შაქარი.
75 გრ - გამდნარი კარაქი.
2 ც - კვერცხი (საშუალო ზომის).
1 ც - კვერცხის გული.
1ც - ფორთოხლის გარეკანი (გახეხილი).
1 ჩ.კ - რომი (ან არაყი).
1 ჩ.კ - ლიმნის ესენცია.
1/3 ჩ.კ მარილი.
დეკორაციისთვის - ცუკატი (ფორთხოლის, კივის, გარგარის და ა.შ გემოვნებით).
შაქრის პუდრი,
დაჭრილი ნუში.
დამატებითი ინფორმაციისთვის ეწვიეთ  მითითებულ საიტს, მოამზადეთ დესერტი და მიირთვით შობას.