ჩვენ გთავაზობთ მის ყველაზე მარტივ ვარიანტს, თუმცა ექსპერიმენტებისგან თავს ნუ შეიკავებთ და სცადეთ სხვა ვარიანტებიც.
მასალა:
- პამიდორი - 500 გრ.
- ხახვი - 1
- კიტრი -1
- ქინძი - 1 კონა
- ზეითუნის ზეთი - 1/4 ჭ
- ტკბილი წიწაკა - 1-2 ცალი
- ნიორი - 3-4 კბ
- პურის გული - 2 ნაჭერი
- ცხარე წიწაკა - 1
- მარილი
ყველა ეს ინგრედიენტი გაფრცქვენით და დაჭერით წვრილად. მარილი დაამატეთ გემოვნებით. მოათავსეთ ბლენდერში და დააბლენდერეთ იქამდე, ვიდრე ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. შემდეგ გადაიტანეთ ჭიქებში და 1-2 საათით შედგით მაცივარში.
მიირთვით ცივი. შესაძლებელია ყინულის ჩამატებაც. სურვილისამებრ, გააფორმეთ პიტნით და სუხარიკებით.