ესპანური "აჯიკა"

ესპანურ "აჯიკას" რომესკო ჰქვია. მას დამარინადებული წიწაკისგან აკეთებენ.
გემრიელია შემწვარ ხორცთან ან თევზთან. ესპანელებს მისი გამოყენება შემწვარ ბოსტნეულთანაც ძალიან მოსწონთ.

ინგრედიენტები: 

  • დამარინადებული, კანგაცლილი ტკბილი წიწაკა (5ცალი).
  • დაფქული წითელი წიწაკა;
  • მარილი და პილპილი (გემოვნებით);
  • ძმარი 3 ს.კ;
  • ნიგოზი 1 ჭ. 
  • ზეითუნის ზეთი 4-5 ს. კოვ.
  • ნიორი 2 კბილი.
დაჭრილი ნიორი და ნიგოზი  მოათავსეთ ბლენდერში და კარგად დააქუცმაცეთ.

დაუმატეთ ბულგარული, ძმარი, წითელი წიწაკა და ათქვიფეთ.  ჩაუმატეთ ზეთი, მარილი და პილპილი.
რომესკოს სოუსი გამოიყენება საწებელად ხორცთან ან ნებისმიერ თქვენთვის სასურველ შემწვარ საკვებთან.