მომზადება: 30 -
35 წუთი.
ცხობის (შეწვის) დრო: 50 წუთი.
ინგრედიენტები
- 3 ს/კ ზეითუნის ზეთი;
- 1 პატარა ხახვი (წვრილად დაჭრილი);
- 2 ნივრის კბილი (წვრილად დაჭრილი);
- 227გ დაჭრილი პომიდორი;
- 1 ს/კ ტომატ-პასტა;
- 2 ჩ/კ ტკბილი წიწაკა;
- 1 ს/კ მწარე წიწაკის ფხვნილი
- ცოტა შაქარი
- წვრილად დაჭრილი ოხრახუში (კარტოფილის მოსართავად);
- 900გ კარტოფილი
- 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
მომზადების წესი
სოუსი
თავდაპირველად, ტაფაში
ჩაასხით ზეითუნის ზეთი და გააცხელეთ კარგად. ჩაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოთუშეთ
5 წუთის განმავლობაში, მის კარგად დარბილებამდე. დაუმატეთ ნიორი, პომიდორი, ტომატ-პასტა,
ტკბილი წიწაკა, მწარე წიწაკის ფხვნილი, შაქარი, მარილი. ეს ყველაფერი მოთუშეთ კარგად
და გამუდმებით ურიეთ. ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში.
კარტოფილი
შემდეგ, წინასწარ
გააცხელეთ ქურა 200 C გრადუსზე და დაუწიეთ 180 -მდე. დაჭერით კარტოფილი პატარა კუბებად,
გაამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით. შემდეგ გაშალეთ
თუნუქზე და მოასხით ზეითუნის ზეთი. შეწვით 40-50 წუთის განმავლობაში , ვიდრე კარტოფილი
არ გახდება ფხვიერი და ოქროსფერი.
ბოლოს, შემწვარი კარტოფილი
აირეთ კოვზით და ჩააწყვეთ წინასწარ მომზადებულ და შეცხელებულ სოუსში.
წყარო: bbcgoodfood
წყარო: bbcgoodfood