ინგრედიენტები:
- 1 ს/კ ზეთი;
- 8 ცალი ქათმის ნაჭერი;
- 1 დიდი ხახვი, დაჭრილი;
- 1 წითელი წიწაკა, თესლებისგან გასუფთავებული და დაჭრილი დიდ ნაჭრებად
- 3 კბილი ნიორი;
- 225 გ ჩორისო (ესპანური ძეხვის სახეობა), კანგაცლილი და დაჭრილი;
- 1 ს/კ ტომატ-პასტა;
- 1 ს/კ ქონდარი;
- 150 მლ თეთრი ღვინო;
- 850 მლ ქათმის ბულიონი;
- 400 გ გრძელ მარცვლიანი ბრინჯი;
- 2 ს/კ დაჭრილი ოხრახუში;
- გააცხელეთ ზეთი ცეცხლგამძლე ქვაბში და კარგად შეწვით ქათმის ნაჭრები ორივე მხრიდან.
- დაუწიეთ ქურას და დაამატეთ ხახვი და წიწაკა. მოთუშეთ 10 წუთის განმავლობაში, ვიდრე არ დარბილდება. დაამატეთ ნიორი და ჩორისო და კვლავ მოთუშეთ 2 წუთის განმავლობაში. ჩაასხით ტომატ-პასტა და ურიეთ 1 წუთის განმავლობაში.
- შემწვარი ქათმის ნაჭრები მოათავსეთ ბულიონში, რომელიც შეზავებულია თეთრი ღვინით და ქონდრით. აადუღეთ ყველა ერთად, ქვაბს დააფარეთ ხუფი და დაუწიეთ ქურას. ადუღეთ 30 წუთის განმავლობაში.
- ჩაამატეთ ცოტა ბრინჯი და აურიეთ ყველაფერი ერთმანეთში. კვლავ დაბალ ცეცხლზე განაგრძეთ მოთუშვა 15 წუთის განმავლობაში. ბულიონი ბოლომდე უნდა აორთქლდეს.
- ბოლოს, დაუმატეთ ოხრახუში.